Aljoša Furlanič
Delni Sončev mrk - 20. marec 2015

Letos, natančneje 20. marca 2015, se je lahko tudi nad Slovenijo videlo delni Sončni mrk. Na žalost sem za to novico slišal par ur prepozno. Ker so mi takšni pojavi zanimivi, sem jezno gledal kako so vsi dodajali slike na družabna omrežja.

Nasvet za boljše fotografije

Se dostikrat vprašate, zakaj vaše fotografije niso takšne kot fotografije profesionalcev? Za to obstaja veliko razlogov. Eden izmed teh je obdelava.

 

kateri DSLR
Kateri DSLR fotoaparat izbrati?
D7000 auto focus problem - THE BEST solution I found

I bought a used Nikon D7000, with around 30.000 takes. I was really exited about it. I tried it at that time and everything seemed right. 

 

Panel-layout stuck at 99% width

Quick tip

 

Click on Canvas > Canvas settings

 

Then just uncheck the following:

Google Place Autocomplete

Google has a nice documentation on how to use Place Autocomplete here and 

greenpeace
Moja prva fotografija v časopisu

V Primorskih novicah so v soboto 3.8.2013 pod člankom o Greenpeaceu objavili tudi mojo fotografijo. To me je zelo razveselilo, saj je to moja prva fotografija, ki je objavljena v časopisu.

greenpeace
Greenpeac-ova akcija Save The Arctic tudi na Obali

Če še kdo ne ve, se je v juliju odvijala Greenpeacova kampanja Save The Arctic. Ta teden so v Slovenijo pripeljali tudi polarno medvedko Paulo. Med 27. in 28. julijem smo jo lahko videli tudi v Izoli, Kopru in Portorožu.

Greenpeace Arctic Sunrise
Greenpeac-ova ladja Arctic Sunrise v Kopru

Med 17. in 19. aprilom je bila v Kopru zasidrana Greenpeacova ladja Arctic Sunrise, s katero Greenpeace želi ozaveščati ljudi o problematiki ribolova v naših morjih.