Aljoša Furlanič

About

About

Stran aljosafoto.si je nastala zaradi dveh razlogov. To sta fotografija in programiranje. Svetu sem želel pokazati s čim se ukvarjam in česa sem zmožen. Skozi čas se je stran zelo spreminjala in doživela kar nekaj preobrazb. Sedaj je to že četrta različica.


FOTOGRAFIJA

Strast za fotografijo sem verjetno dobil že od malih nog. Zelo rad sem se zadrževal v naravi in jo opazoval vse do najmanjše podrobnosti. Nemalokrat se je v mojih rokah znašla kakšna žuželka. Postavil sem jo pod povečevalno steklo in opazoval kako se njene barve prelivajo ena v drugo pod različnimi koti. Kar sem videl, sem poskušal tudi skicirati, ampak mi ni šlo ravno najboljše. Težko je bilo prikazati vse te barve.

Leta so minevala in slučajno sem v roke dobil kompaktni digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P5100 z očetovega predala. Začel sem fotografirati vse kar sem videl. Sonči zahod nad koprskim zalivom, ravno zacvetele rože in drevesa, siničke, zaposlene mravlje in tako naprej. Užival sem v raziskovanju in fotografiranju vsega. Fotografija mi je postajala vedno bolj všeč. Odločil sem se, da si kupim DSLR. Kupil sem si Nikona D90, s katerim sem zelo zadovoljen in ga uporabljam še danes.